Foto: Publicitātes foto

"Bentley Motors", kas ir "VW Grupas" luksusa klases automobiļu ražotājs, nākamo sešu gadu laikā pāries tikai uz lādējamo hibrīdu un pilnībā elektrisko automobiļu ražošanu ar mērķi nākamajā desmitgadē atteikties no iekšdedzes dzinējiem, vēsta "Techcrunch".

Uzņēmums informējis, ka visas tā automašīnas līdz 2030. gadam būs pilnībā elektriskas. Šis plāns, kas pazīstams kā "Beyond 100", jau tiek īstenots. Lielbritānijas ražotājs apstiprinājis, ka nākamgad tas laidīs klajā divus lādējamos hibrīdmodeļus. Uzņēmuma pirmais elektriskais transportlīdzeklis nonāks tirgū 2025. gadā.

Mērķis ir pārvērst uzņēmumu par līderi "ilgtspējīgas luksusa mobilitātes jomā", norāda autoražotājs. "Bentley" vēsta, ka tas jau ir atjaunojis savu 80 gadus veco galveno mītni, kas kļuvusi par pirmo oglekļa neitrālo Lielbritānijas rūpnīcu.

Plāns "Beyond 100" skars visus uzņēmuma darbības aspektus, akcentējis "Bentley Motors" vadītājs Adrians Hallmarks.

"Bentley" pārmaiņas ir daļa no mātes uzņēmuma plašākas stratēģijas kļūt par vadošo elektrisko automašīnu ražotāju un pārdevēju. "Volkswagen" ir izvirzījis mērķi līdz 2025. gadam pārdot aptuveni vienu miljonu elektroautomobiļu gadā.

"Bentley" plāns paplašina iepriekšējo solījumu līdz 2023. gadam piedāvāt hibrīdvariantu visās modeļu līnijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!