Igaunijā dibināts jaunuzņēmums "Grünfin" ilgtspējīga, vērtībās balstīta investīciju portfeļa veidošanai. Uzņēmuma izveidotāji apgalvo, ka klienti varēs ieguldīt pat tikai dažus desmitus eiro, lai izveidotu investīciju portfeli sev vai saviem bērniem, raksta Igaunijas biznesa medijs "Ärileht".

"Grünfin" dibinātāji ir ilgtspējīgu investīciju un banku nozares eksperte Kārina Nemeka un Triīne Hertmane, viena no pirmajām maksājumu platformas "Wise" (pirms tam "Transferwise") darbiniecēm. Viņas dibinājušas jaunuzņēmumu, jo uzskata, ka ir ļoti grūti rast iespēju izveidot ilgtspējīgu un vērtībās balstītu investīciju portfeli, īpaši, ja nav priekšzināšanu, kas saistītas ar investīcijām. Pašlaik izveidota investīciju platforma, paziņojot par tīmekļa vietnes atvēršanu un klientu gaidīšanas saraksta izveidi. Darbu tā sāks šī gada vasarā.

"Ilgtspējīgas investīcijas gūst popularitāti, taču vienkāršiem cilvēkiem joprojām nav viegli ieguldīt savu naudu atbilstoši personiskajām vērtībām. Tajā pašā laikā kā sabiedrība mēs saskaramies ar klimata krīzi, sociālo nevienlīdzību un veselības aprūpes problēmām. Investēšana ir viena no visietekmīgākajām lietām, ko vari darīt, lai padarītu pasauli labāku. Tādēļ "Grünfin" mēģinās sniegt piekļuvi ilgtspējīgām investīcijām pēc iespējas plašākam cilvēku lokam," uzņēmuma vadītāja Kārina Nemeka skaidrojusi vietnei "Arcticstartup.com".

Uzņēmuma dibinātāji nolēmuši izmantot savu pieredzi banku, finanšu un tehnoloģiju jomā, lai izveidotu produktu, kuru cilvēki, kas plāno investēt līdzekļus, vēlētos izmantot un kas palīdzētu viņu bērniem dzīvot ilgtspējīgākā pasaulē.

"Grünfin" veido arī citi bijušie "Wise" komandas locekļi: Alvars Lumbergs (tehnoloģiju vadītājs unuzņēmuma līdzdibinātājs), Martins Megārs (produktu inženieris) un Mareks Unts (mārketinga vadītājs).

Sekojot tendencei veidot vērtībās balstītus ieguldījumus, jaunā platforma ļaus klientiem izvēlēties, kur ieguldīt - uzņēmumos, kas saistīti ar vides aizsardzību, vienlīdzības veicināšanu vai veselības aizsardzību, veidojot savu investīciju portfeli.

Jāpiebilst, ka Igaunijā, pateicoties pensiju reformai, kas ļauj ikvienam izņemt savus pensiju uzkrājumus un tos ieguldīt pēc saviem ieskatiem, šogad ļoti palielinājusies interese par personīgo investīciju portfeļu veidošanu.

"Grünfin" plāno šovasar uzsākt darbību visā Eiropā. Klientam būs jāreģistrējas, jāizvēlas ikmēneša summa, ko vēlas ieguldīt, kā arī joma, kurā vēlas ieguldīt. Par portfeļa pārvaldīšanu "Grünfin" iekasēšot fiksētu ikmēneša maksu. Investīciju perioda beigās tiks piemērota arī darbības maksa. Uzņēmums "Ärileht" norādījis, ka, uzsākot darbību, tiks norādītas precīzas cenas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!