Foto: EPA/LETA

ASV tehnoloģiju kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss ir aizgājis no tās direktoru padomes, lai veltītu vairāk laika labdarībai, piektdien paziņoja "Microsoft".

Geitss, kuram ir 64 gadi, jau pirms vairāk nekā 10 gadiem pārtrauca piedalīšanos firmas ikdienas darbībā, pievēršot uzmanību fondam, kuru viņš izveidoja kopīgi ar savu sievu Melindu.

Geitss bija "Microsoft" direktoru padomes priekšsēdētājs līdz 2014.gada sākumam, bet tagad ir pilnīgi aizgājis no tās.

"Ir bijis liels gods un privilēģija gadu gaitā strādāt kopā ar Bilu un mācīties no viņa," uzņēmuma paziņojumā pavēstīja "Microsoft" galvenais izpilddirektors Satja Nadella.

"Bils dibināja mūsu kompāniju ar ticību programmatūras demokratizējošajam spēkam un kaisli atrisināt sabiedrības aktuālākos izaicinājumus; un "Microsoft" un pasaule tāpēc kļuvušas labākas."

Nadella sacīja, ka "Microsoft" turpinās gūt labumu no Geitsa "tehniskās kaisles un padoma", jo viņš turpinās darboties kā tehnisks konsultants.

Geitss bija "Microsoft" galvenais izpilddirektors līdz 2000.gadam, kad nodeva uzņēmuma vadību Stīvam Balmeram, lai veltītu vairāk laika Bila un Melindas Geitsu Fondam.

Viņš atstāja "Microsoft" direktoru padomes priekšsēdētāja amatu 2014.gadā tajā pat laikā, kad Nadella kļuva par galveno izpilddirektoru.

Geitss un Pols Alens 1975.gadā kopīgi nodibināja "Microsoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!