Foto: RIA Novosti/Scanpix
Divi Krievijas miljardieri iecerējuši pamatīgi nopelnīt, izmantojot nestabilo situāciju Krievijas biržās, iepērkot akcijas, ko citi gatavi pārdot par lētu cenu, vēsta aģentūra "Bloomberg".

"Lukoil" izpilddirektors, Krievijas 11. bagātākais cilvēks,  Vagits Alekperovs un interneta kompānijas "Mail.ru" vadītājs, bagātākais Krievijas iedzīvotājs, Ališers Usmanovs noskatījuši lielu apjomu paši savu pārstāvēto kompāniju akciju, kuru vērtība Krimas konflikta laikā kritusies par aptuveni 14 %.

Aleksperovs par "Lukoil" akcijām biržā izdevis 147 miljonus dolāru, bet Usmanovs vēl tikai ieplānojis iegādāties akcijas par 45 miljoniem ASV dolāru.

Analītiķi uzskata, ka vairāki biržu darboņi varētu pamatīgi nopelnīt, ņemot vērā, ka, lai gan tiekot spekulēts par ietekmīgām sankcijām pret Krieviju, kas satrauc fondu biržas, reālās sankcijas būšot vien "kosmētiskas". Līdz ar to fondu biržās akciju cenas pēc neilga laika varētu atgriezties tajā līmenī, kāds tām bija pirms Ukrainas konflikta.

Jau vēstīts, ka rietumi sola pret Krieviju vērst ekonomikas sankcijas, ja tā nepārtrauks savu agresiju Krimas pussalā.

Krievija kopš 28.februāra faktiski okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Smagi bruņoti Krievijas karavīri, tiesa gan, uniformās bez atšķirības zīmēm, bloķē visus Krimas stratēģiskos objektus, arī Ukrainas armijas daļas, no kurām vairākas ieņemtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!