Pasaules lielākajai kriptovalūtai "Bitcoin" maijs izrādījies neveiksmīgs mēnesis, un izskatās, ka šis būs sliktākais mēnesis kopš 2011. gada, raksta "MarketWatch".

Maijā "Bitcoin" vērtība ir sarukusi par 37%, kas ir sliktākais rezultāts kopš 2011. gada septembra. Tiesa gan, toreiz "Bitcoin" vērtība bija ļoti zema, un pēc šī krituma 2011. gada oktobrī "Bitcoin" cena saruka līdz 2 dolāru atzīmei.

Šā gada aprīlī "Bitcoin" sasniedza savu vēsturiski augstāko atzīmi – 65 tūkstošus dolāru, un kopš tā laika cena ir nokritusies par aptuveni 45%. Tajā pašā laikā kopš gada sākuma "Bitcoin" aizvien ir plusos – šogad kopējais pieaugums ir 25%, bet, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, par 270%.

Kritumu veicinājuši gan vairāku valstu noteiktie ierobežojumi kriptovalūtu tirdzniecībai, gan citi faktori, un pašreizējās ekspertu prognozes par turpmāko cenas būtiski atšķiras – daļa prognozē turpmāku kritumu, daļa uzskata, ka tā ir tikai korekcija un cena drīz vien atkal turpinās augt.

Svētdien "Bitcoin" cena svārstījās starp 33 000 un 37 000 dolāru atzīmēm.

"Bitcoin" cenas kritums veicinājis arī citu kriptovalūtu cenu samazināšanos, tostarp, "Ethereum" un populāro "Dogecoin".

"Ir viegli būt kriptoinvestoram, bet grūti būt kriptotreiderim", portālam "CNN Business" sacījis "Blockchain.com" vadītājs Pīters Smits. "Tirgū ir ārkārtīgi augsts svārstīgums," viņš uzsvēris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!