Aizvadītajā nedēļas nogalē pasaulē populārākā kriptovalūta 'Bitcoin' pieredzēja vērtības kāpumu, kad 'Tesla' vadītājs, miljardieris Īlons Masks paziņoja, ka uzņēmums atsāks pieņemt maksājumus kriptovalūtā, ja tā nākotnē darbosies videi draudzīgākā veidā.

'Bitcoin' un attiecīgi arī vairums citu kriptovalūtu pirms pāris nedēļām pieredzēja milzu kritumu vērtībā. To izraisīja elektroauto ražotāja "Tesla" vadītāja Īlona Maska paziņojums, ka uzņēmums nepieņems maksājumus "Bitcoin", jo energoprasīgā kritpvalūtu iegūšana ir kaitīga videi. Tāpat arī Ķīnas centrālā banka izplatība brīdinājumus pret kriptovalūtām, bet Irāna, pieredzot elektrības pārrāvumus valstī, uz laiku aizliedz kriptovalūtu "raktuvju" darbību. Iepriekš tieši "Tesla" lēmums pieņemt kriptovalūtu bija ievērojami pacēlis tai vērtību.

Nu, kā ziņo "Bloomberg", "Bitcoin" vērtība atkal ir pakāpusies un pārsniegusi 39 tūkstošu dolāru atzīmi. Un atkal šīs svārstības ir izraidījis miljardieris Īlons Masks paziņojot, ka elektroauto ražotājs pieņems "Bitcoin" kā maksājumu līdzekli, kad tā iegūšana notiks videi draudzīgākā veidā. Proti, kad vismaz puse no "raktuvju" patērētās elektrības nāks no atjaunojamiem, videi draudzīgiem avotiem.

Paziņojuma rezultātā valūta pakāpās par vairāk nekā 9%.

"Bloomberg" norāda, ka zināmu pozitīvu lādiņu digitālajām valūtām sniedza arī G7 samits, kurā neizskanēja negatīvi komentāri par "Bitcoin" un citām kriptovalūtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!