Foto: Imago/Scanpix/LETA

Pasaulē lielākas kriptovalūtas "Bitcoin" vērtība piektdien turpināja samazināties, sarūkot zem 42 000 dolāru atzīmes, raksta "Bloomberg".

Tādējādi kriptovalūtas cena sarukusi līdz zemākajam līmenim kopš 30. septembra, savukārt kopš 10. novembra, kad cena sasniedza rekordaugstu līmeni – 69 000 dolārus, tā samazinājusies par 40%. Arī otras pasaules lielākās kriptovalūtas "Ethereum" cena saruka par 9% līdz zemākajam līmenim kopš septembra beigām.

Kritumu izraisīja ASV Federālo Rezervju sistēmas decembra sanāksmes detalizēts izklāsts, kurā sniegti mājieni par ātrāku un straujāku procentu likmju paaugstināšanau un bilances samazināšanu.

"Bitcoin" vērtība pērn palielinājās par 60%, pārspējot citas aktīvu klases un piesaistot investorus, kuri meklēja investīcijas glābiņam no straujās inflācijas.

"Kriptovalūtu tirgum nobriestot, mēs redzam, ka lielākie kriptoaktīvi dodas tādā pašā virzienā kā tradicionālie finanšu tirgu," novērojis kriptobiržas AAX analītiķis Bens Kaselīns.

Ekspertu domas par tālāko "Bitcoin" virzienu dalās, un daļa cer uz pieauguma atjaunošanos, taču citi saka, ka kritums vēl nav sasniedzis psiholoģisko atbalsta līmeni un cena turpinās samazināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!