Foto: EPA/LETA

ASV tehnoloģiju korporācijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss no Meksikas telekomunikāciju miljardiera Karlosa Slima atguvis pasaules bagātākā cilvēka titulu, vēsta aģentūra „Bloomberg”.

Saskaņā ar "Bloomberg" miljardieru indeksu, Geitsa bagātības gada laika pieaugušas par 16% līdz 72,7 miljardiem dolāru (39,7 miljardi latu). Līdz ar šo sniegumu "Microsoft" dibinātājs pirmo reizi kopš 2007.gada atkal kļuvis par pasaules bagātāko cilvēku.

Savukārt Karlosa Slima kontrolētā Amerikas mobilo sakaru operatora "America Movil" vērtība šogad sarukusi par 14%, kas skaidrojams ar Meksikas Kongresa pieņemto likumu par Slima kontrolētās nozares tirgus dominances ierobežošanu. Pēc šīm likumdošanas izmaiņām Slima bagātība samazinājusies par 3% līdz 72,1 miljardam dolāru (39,4 miljardi latu).

72 gadus vecā Slima pamatbizness ir saistīts ar telekomunikāciju tirgu Meksikā un Latīņamerikā. Slimam pieder kompānijas "America Movil", "Telcel", "Telefonos de Mexico" un "Altria Group". Galvenais miljardiera aktīvs ir "Grupo Carso", kas kontrolē virkni lielu meksikāņu kompāniju.

Pēc „Bloomberg” datiem investīciju kompānijas "Berkshire Hathaway" īpašnieks Vorens Bafets bagātnieku sarakstā ieņem trešo vietu, kura bagātība mērāma ap 59,7 miljardiem dolāru (32,6 miljardu latu).

Bils Geitss ir ASV uzņēmējs, kurš ir pasaulslavenās datoru tehnoloģiju korporācijas "Microsoft" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs. Jau kopš 90. gadu vidus Geitss ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem. 2000. gadā viņš dibināja fondu "Bill & Melinda Gates Foundation", kura ietvaros ziedo naudu labdarībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!