Foto: Publicitātes foto

ASV aviobūves uzņēmums "Boeing" pirmdien paziņoja, ka lūdzis aviosabiedrībām pārbaudīt kompānijas "Honeywell" ražotās avārijas bākas, kas atzītas par ticamāko aizdegšanās avotu "Dreamliner" lidmašīnā.

Aizdegšanās notikusi 12.jūlijā tukšā "787 Dreamliner" lidmašīnā, kas pieder Etiopijas aviokompānijai "Ethiopian Airlines" un atradusies Londonas Hītrovas lidostā.

Neviens šajā incidentā necieta, taču tas bijis kārtējais trieciens "Boeing", kas šogad uz vairākiem mēnešiem pasaulē bija spiests pārtraukt visu "Dreamliner" lidmašīnu izmantošanu saistībā ar akumulatoru problēmām.

""Boeing" lūdz atsevišķām kompānijām, kas izmanto 717, 737 NG, 747-400, 767 un 777 modeļus, pārbaudīt savas lidmašīnas, kas aprīkotas ar avārijas atrašanās vietas raidītājiem (ELT), kurus ražojis "Honeywell"," norāda uzņēmums.

Lielbritānijas varasiestādes jau šā mēneša sākumā aicināja atvienot avārijas bākas visās "Dreamliner" lidmašīnās pēc tam, kad tika noteikts, ka šī ierīce ir ticamākais incidenta iemesls.

Kopš tā laika gan ASV, gan Eiropas aviācijas regulatori likuši aviokompānijām noņemt vai pārbaudīt "Honeywell" ražotās bākas, kas uzstādītas "787 Dreamliner" lidmašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!