Foto: Shutterstock

Cenas starptautiskajiem ceļojumiem šogad pieaugs, pateicoties lielajam pieprasījumam un mazākam lidmašīnu skaitam, brīdinājis “Booking.com” vadītājs Glens Fogels, vēsta “BBC”.

Viņš sacījis, ka "cenas jau virzās uz augšu".

Daudzas aviokompānijas ceļošanas ierobežojumu dēļ ir ievērojami samazinājušas lidojumu skaitu. Neskatoties uz milzīgo pieprasījumu, neskaidrības dēļ tām ir grūti plānot lielāku lidmašīnu skaita izmantošanu.

"Pieprasījums ir strauji audzis," sacījis Fogels. "Visi vēlas doties ceļojumos, bet mēs visi vēlamies to darīt droši," viņš piebildis.

Ceļošanas datu nodrošinātāja "OAG" aviācijas analītiķis Džons Grants piekrīt, ka tam būs ietekme uz lidojumu cenām, kad ceļošanas ierobežojumi tiks atviegloti.

"Aviokompāniju algoritmi reģistrēs pieprasījuma pieaugumu un attiecīgi paaugstinās cenas," viņš skaidrojis.

"Es klausījos, kā Itālijas premjerministrs teica, ka viņi drīz vēlas ielaist cilvēkus Itālijā, un vienkārši būs jāpierāda, ka esat vakcinējies. Bet es domāju – labi, man ir vakcīna, bet kā es to pierādīšu? Vai es vienkārši vedu līdzi savu mazo, balto kartīti, ko es saņēmu ASV, un tas būs pietiekami?" pārdomās par tālāko ceļošanas praksi dalījies Fogels.

"BBC" raksta, ka ideja par shēmu, kas ļauj ceļot pasažieriem, kuri ir vakcinējušies, ir radījusi daudz neskaidrību.

Piemēram, Apvienotajā Karalistē izskanējis brīdinājums, ka tas varētu radīt "divlīmeņu sabiedrību, kurā tikai noteiktas grupas var pilnībā izmantot savas tiesības". Šādu viedokli atbalsta arī Pasaules Veselības organizācija, taču Fogels tam nepiekrīt.

"Ir taisnība, ka, ja jūs neesat vakcinēts, jūs, iespējams, nevarēsiet iebraukt valstī saskaņā ar šāda veida sistēmu. Bet mani tas apmierina. Kāda ir alternatīva – neviens nekur nebrauc?" viņš teicis.

"Booking.com" vadītājs piebildis, ka, piemēram, ir valstis, kurās cilvēki nevar iebraukt, ja nav vakcinējušies pret dzelteno drudzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!