Foto: AFP/Scanpix

Kompānijas "Jaguar Land Rover" (JLR) pārstāvji izteikuši brīdinājumu, ka neizdevīgs "Brexit" darījums varētu apdraudēt Apvienotās Karalistes investīciju plānu 80 miljardu sterliņu mārciņu (90,5 milj. eiro) vērtībā un var spiest slēgt valstī izvietotās uzņēmuma rūpnīcas, ziņo BBC.

Lielbritānijas lielākais autoražotājs, kas pieder Indijas autobūves kompānijai "Tata Motors", informējis, ka tā "sirds un dvēsele atrodas Apvienotajā Karalistē", taču bez vienkāršas un ērtas tirdzniecības valsts investīciju plāni būšot apdraudēti.

Šis brīdinājums tika izteikts pēc tam, kad Dauningstrīta, kur atrodas valdības nams, klajā laidusi sīkākas ziņas par iespējamo muitas režīmu pēc "Brexit".

JLR izpilddirektors Ralfs Specs intervijā BBC teica: "Slikts "Brexit" darījums mūsu uzņēmumam varētu izmaksāt vairāk nekā 1,2 miljardu lielu neiegūtu peļņu katru gadu." Viņš piebildis, ka tā rezultātā būtu drastiski jāmaina kompānijas izdevumi. "Pēdējo piecu gadu laikā mēs esam iztērējuši apmēram 50 miljardus mārciņu Apvienotajā Karalistē, plānojot nākamo piecu gadu laikā ieguldīt vēl 80 miljardus," paudis Specs.

Uzņēmumam steidzami nepieciešama lielāka skaidrība par notiekošo, lai turpinātu investēt Lielbritānijā, vēsta BBC.

Jau iepriekš vēstīts, ka šā gada 26. jūnijā Lielbritānijā stājies spēkā "Brexit" likums, kas paredz, ka Apvienotā Karaliste pametīs Eiropas Savienību 2019. gada 29. martā plkst. 23.00 (30. martā plkst.1.00 pēc Latvijas laika).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!