Foto: EPA/LETA

Holdingkompānijas “International Airlines Group”, kas ir mātes uzņēmums Spānijas nacionālajai lidsabiedrībai "Iberia" un Britu aviosabiedrībai "British Airways", ģenerāldirektors Villijs Valšs prognozē, ka līdz 2015.gadam par pasažieru visvairāk starptautiski izmantoto lidostu pasaulē kļūs Dubaijas lidosta, kas gāzīs no troņa šajā pozīcijā vairākus gadus pabijušo Lielbritānijas Hītrovas lidostu, ziņo portāls “The Independent”.

Valšs savu prognozi Starptautiskajā Pasaules ceļojumu un tūrisma padomes samitā Abu Dabī pamatojis ar kritiskiem argumentiem par Hītrovas lidostas attīstības stratēģiju, kā arī ar Lielbritānijas valdības neelastīgo tūrisma politiku, piemēram, aizvien pieturoties pie stingra vīzu režīma. Tāpat “International Airlines Group” vadītājs norādīja, ka Hītrovas lidostas attīstību bremzē Lielbritānijas politiskais vājums, pieņemot lēmumus par lidostas infrastruktūras modernizāciju.

Valšs arī prognozēja, ka tuvāko 10 gadu laikā britu lidosta nebūs arī pasaules top desmitniekā, bet nākamo 20 gadu laikā neatradīsies top trīsdesmitniekā.

Šī gada maijā Dubaijas lidosta pirmo reizi apsteidza Parīzes Šarla de gola lidostu, kļūstot par otru starptautiski intensīvāko pasažieru plūsmas lidostu pasaulē. Valšs secināja, ka valdības Eiropā kavē lidostu attīstību un uzsvēra, ka “tām ir jāvācas nost no ceļa” un jāsamazina sava ietekme aviācijas industrijā.

Šī nav pirmā reize, kad britu lidosta saņem asu kritiku. 2008.gadā ASV aviokompānija "American Airlines" klientu apkalpošanas nodaļas vadītājs Dons Lengfords nosauca Londonas Hītrovas lidostu par sliktāko Eiropā."American Airlines" bāze atrodas Hītrovas lidostas trešajā terminālī, kurā neesot veikts pietiekami daudz investīciju, un kopumā tā esot "nolaista vieta".

Dubaijas lidosta 2011.gadā pārvadāja 51 miljonu pasažieru. Hītrovas lidosta identiskā termiņā apkalpoja 69,4 miljonus cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!