Foto: Kolāža Raivis Vilūns, attēli - Roger Brown, Pexels.com, Blue Origin

Starptautiskie pētījumi liecina, ka bagātāko cilvēku turīgums turpina pieaugt, kamēr citu pasaules iedzīvotāju vidējie ienākumi vai nu būtiski nemainās vai pat dažos gadījumos samazinās. Ne velti virknē valstu un arī starptautisko organizāciju, piemēram, OECD dienaskārtībā ir parādījies jautājums par bagātības pārdali, piemērojot dažādus nodokļus. Taču šobrīd pasaulē turīgāko miljardieru kopējā bagātība apsteidz teju vai visu pasaules valstu iekšzemes kopproduktu. "Delfi Bizness" piedāvā izmērīt triju no pasaules turīgāko vidus bagātību vidējā algas saņēmēja darba gados, ziloņos, valstīs un kosmosa kuģos.

Šobrīd pasaulē, kā liecina "Forbes", ir 2755 miljardieri. Viņu kopējā bagātība veido 13,1 triljonu dolāru. Salīdzinājumam — Ķīnas, kura atpaliek vien no ASV, iekšzemes kopprodukts 2019. gadā bija 14 triljoni. Attiecīgi 2755 pasaules turīgākajiem pieder vairāk bagātības nekā teju jebkurai pasaules valstij.

"Delfi Bizness" piedāvā izmērīt triju no pasaules turīgāko vidus bagātību vidējā algas saņēmēja darba gados, ziloņos, valstīs un kosmosa kuģos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!