Foto: EPA/Scanpix/LETA

Kanādas mazumtirdzniecības uzņēmums, "Circle-K" īpašnieks "Couche-Tard" atsaucis savu miljardus vērto piedāvājumu iegādāties Francijas lielveikalu gigantu "Carrefour", raksta "MarketWatch".

Piedāvājums atsaukts pēc tam, kad Francijas valdība paziņojusi, ka šim darījumam nepiekritīs, jo tas var apdraudēt pārtikas pieejamību, kas īpaši būtisks ir pašreizējā pandēmijas situācijā.

"Couche-Tard" pagājušajā nedēļā izteica piedāvājumu "Carrefour", grupas vērtību lēšot vairāk nekā 16 miljardi eiro. Taču Francijas ekonomikas ministrs Bruno Le Mērs piektdien televīzijās "BFM" un "RMC" sacījis, ka viņa pozīcija ir "pieklājīgs, bet skaidrs un noteikts "nē"".

"Pārtikas pieejamība mūsu valstij ir stratēģisks apsvērums, un mēs tā vienkārši neatdosim vienu no lielākajiem Francijas pārtikas piegādātājiem," viņš uzsvēris, piebilstot, ka "Carrefour" ir lielākais privātā sektora darba devējs Francijā, kas nodarbina gandrīz 100 000 darbinieku.

Grupai ir vairāk nekā 12,3 tūkstoši dažādu formātu veikalu vairāk nekā 30 valstīs, un tas veido 20% no kopējā pārtikas produktu tirgus Francijā.

Kanādas amatpersonas paudušas vilšanos par sarunu gaitu, uzsverot, ka ir žēl, ka "Couche Tard" pārtrauks sarunas par investīcijām "Carrefour", jo tirdzniecība un divpusējie ieguldījumi sniegtu labumus uzņēmumiem abās Atlantijas okeāna pusēs un stiprinātu valstu ekonomiskās saites.

Kompānijas gan informējušas, ka apsvērs iespēju sadarboties, ko Kanādas ministri novērtējuši pozitīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!