Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aviokompānija "British Airways" šobrīd apsver iespēju pārdot savu biroja ēku, jo pandēmijas laikā ieviestais darbs no mājām nozīmē, ka tai vairs nevajadzēs tik daudz telpu, vēsta "Reuters".

Potenciālā ēkas pārdošana varētu uzlabot aviokompānijas finansiālo situāciju, kas cietusi no Covid-19 pandēmijas uzliesmojuma. Ēka tika pabeigta 1998. gadā, izmaksājot 200 miljonus mārciņu.

Pāreja uz darbu no mājām pēdējā gada laikā jau ir pamudinājusi vairākus no Lielbritānijas lielākajiem uzņēmumiem apsvērt izmaiņas savās mītnes vietās. Banku nozares gigants "Lloyds" paziņojis, ka trīs gadu laikā tas samazinās biroja telpas par 20%, un vēl viena šīs nozares spēlētāja – "HSBC" – mērķis ir tās samazināt par 40%.

"British Airways" komplekss atrodas netālu no Hītrovas lidostas, uz rietumiem no Londonas, un tā ir arī "British Airways" mātesuzņēmuma "IAG" galvenā mītne.

"British Airways" paziņojumā teikts, ka daudziem darbiniekiem patīk strādāt mājās, un tās turpmākā uzņēmuma politika, iespējams, būs elastīgs mājas un biroja darba apvienojums.

"Mēs esam pārstrukturējuši savu biznesu, lai izkļūtu no krīzes, un spriežam, vai mums joprojām ir vajadzība pēc tik lielas ēkas," komentējis aviokompānijas pārstāvis.

Lai izdzīvotu pandēmijas laikā, "British Airways" pagājušo gadu ir aizvadījusi, samazinot izmaksas, ieskaitot vairāk nekā 10 000 darbinieku atlaišanu. Tai joprojām ir 30 000 darbinieku, no kuriem lielākā daļa nestrādā birojā, bet ir piloti, salona apkalpe, inženieri vai lidostas darbinieki.

Lidsabiedrība ir mēģinājusi uzlabot finansiālo situāciju, arī pārdodot slavenus mākslas darbus, kas agrāk priecēja tās darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!