Foto: AP/Scanpix

Pasaulē viens no lielākajiem datortehnoloģiju ražotājiem ASV kompānija "Hewlett-Packard" paziņojusi, ka līdz 2014.gada beigām samazinās darba vietu skaitu par 27 000. Tas nozīmē, ka darbu zaudēs aptuveni 8% kompānijā strādājošo, vēsta raidorganizācija BBC.

"Hewlett-Packard" paziņojumā norāda arī, ka plānotais darba vietu samazinājums ļaus ietaupīt aptuveni 3,5 miljardus dolāru (1,9 miljardus latu) gadā. Ietaupītie resursi tiks investēti kompānijā.

Kopumā "Hewlett-Packard" strādā 350 tūkstoši cilvēku.

Kompānijas pārstāvis paziņojis, ka pagaidām vēl ir pāragri runāt, kurās tieši valstīs tiks samazināti štati. Viņš gan atzīmējis, ka atlaišanas skars visas "Hewlett-Packard" nodaļas.

"Hewlett-Packard" vadītāja Mega Vitmena paziņojusi, ka atlaišanas negatīvi skars cilvēkus, taču "pašreizējā situācijā mums nav izvēles, tā kā tas palīdzēs kompānijai ilgtermiņa perspektīvā".

Pēc paziņojuma par plānoto darbinieku atlaišanu "Hewlett-Packard" akcijas cena pakāpās par 3%.

Nopietnu konkurenci "Hewlett-Packard" rada planšetdatoru ražotāji.

Vitmena, pirms pusgada sākot vadīt "Hewlett-Packard", paziņoja, ka kompānija plāno 2012.gada otrajā pusē sākt ražot planšetdatorus. "Hewlett-Packard" mēģināja ražot planšetdatorus jau pērn, taču drīz vien pārtrauca sava planšetdatora "TouchPad" izlaidi zemā pieprasījuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!