Aptuveni piecdesmit tūkstoši pasaulslavenā animācijas seriāla "Simpsoni" fanu vietnē "Change.org" parakstījuši petīciju, kurā pieprasa mainīt Austrālijas valūtu.

Fani pieprasa par jauno legālo maksāšanas līdzekli Austrālijā noteikt animācijas filmā minēto valūtu "dallarydoo", kas latviski izklausās kā "dolaridū".

Petīcijā minēts, ka tās mērķis ir savākt 75 tūkstošus parakstu. Pirmdienas rītā parakstu skaits bija 51 152.

"Ņemot vērā to, ka globālās patēriņa cenas krīt, Austrālijas ekonomika piedzīvo pamatīgas grūtības, " teikts petīcijas aprakstā.

Kontinenta ekonomiku glābt varot tieši valūtas maiņa, minēts aicinājuma aprakstā. "Mums ir vajadzīgs kas tāds, kas spētu stimulēt ekonomiku, un šis risinājums ir pārsaukt Austrālijas valūtu par "dolaridū". Valūtas maiņa liks miljoniem cilvēku visā pasaulē vēlēties iegūt savā īpašumā šo jauno naudu, tādējādi krietni paaugstināt valūtas vērtību," minēts petīcijas aprakstā.

"Dolaridū" pirmo reizi tika minēts 1995. gadā radītā animācijas filmas epizodē, kurā redzams, kā pēc telefonsarunas ar multfilmas varoni Bārtu kāds zēns Austrālijā saņem telefona rēķinu 900 "dolaridū" apmērā.

Kā norāda "CNN Money", nav gan skaidrs, kas notiks brīdī, kad parakstu skaits sasniegs 50 000 atzīmi.

Vietnē "Change.org" publicētās petīcijas arī iepriekš pievērsušas mediju uzmanību. Šā gada oktobrī televīzijas šova "Gāzi grīdā!" fani aicinājuši atstādinātā raidījuma vadītāja Džeremija Klārksona vietā iecelt britu komiķa Stīva Kūgana atveidoto varoni Alanu Pārtridžu.

Tāpat vietnē tika izplatīta petīcija Džonija Depa sunīšu glābšanai no iemidzināšanas, un dažu stundu laikā to parakstīja vairāk nekā 3500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!