Foto: Pixabay

ASV izklaides un mediju kompānijas "Walt Disney Co." vadītāja amatā atgriežas Bobs Aigers, svētdien paziņoja pasaulē lielākā mediju kompānija.

"Disney" pateicās līdzšinējam kompānijas vadītājam Bobam Čapekam, kurš kopumā uzņēmumā strādājis gandrīz 30 gadu.

Konglomerāta direktoru padome secinājusi, ka gaidāms "arvien sarežģītāks nozares pārmaiņu periods, kura vadīšanai unikāli piemērots ir Bobs Aigers".

Čapeks "Disney" izpilddirektora amatā bija divus gadus, kuru laikā investoriem pieauga bažas par kompānijas izdevumu kāpumu. Šogad "Disney" akcijas cena ir sarukusi par 41%.

Aigers, kurš iepriekš 15 gadus bija "Disney" vadītājs, pieckāršojot kompānijas tirgus kapitalizāciju, ir solījis atgriezties amatā uz vismaz diviem gadiem, paziņoja "Disney".

2020. gadā Aigers atbalstīja Čapeku kā savu pēcteci, tomēr vēlāk abu starpā sākās nesaskaņas.

Aigera vadībā "Disney" pārņēma filmu studijas "Pixar", "Marvel", "Lucasfilm" un "21st Century Fox", kā arī atklāja izklaides parku Ķīnā un straumēšanas pakalpojumus "Disney+" un "ESPN+".

Savukārt daļa "Disney" darbinieku bija sarūgtināti, ka Čapeks novēloti reaģēja uz Floridas štatā, kur atrodas "Walt Disnet" izklaides parks, izdoto likumu, kas aizliedz publiskās skolās informēt par seksuālo orientāciju vai dzimuma identitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!