Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Donalda Trampa turība laikā, kamēr viņš bija ASV prezidents, samazinājusies par aptuveni 700 miljoniem ASV dolāru līdz 2,3 miljardiem dolāru, liecina "Bloomberg Billionaires Index” dati.

Covid-19 pandēmija smagi skārusi viņa bagātību, biroju ēkām, viesnīcām, kūrortiem un citiem biznesiem zaudējot ieņēmumus un samazinoties to vērtībai.

"Bloomberg" analizējis 2016. gada maija un 2021. gada janvāra finanšu dokumentus, lai aprēķinātu Trampa bagātību pirms un pēc tam, kad viņš kļuva par ASV prezidentu.

Trampa komerciālais nekustamais īpašums veido aptuveni trīs ceturtdaļas no viņa turības. Viņam piederošie vai līdzīpašumā esošie biroju torņi piedzīvojuši lielu vērtības kritumu, jo vairāk cilvēku strādā no mājām un šī tendence varētu saglabāties ilgtermiņā. "Bloomberg" lēš, ka viņa galveno komercīpašumu vērtība samazinājusies par 26%.

Lai arī pandēmijas laikā golfs ir kļuvis populārs kā sociāli distancēts āra sporta veids, arī Trampa golfa laukumu biznesam nav veicies spīdoši.

Trampam pieder arī lidmašīnu flote, kurā ietilpst "Boeing 757". Šīs lidmašīnas ir gadu desmitiem vecas un gadu gaitā to vērtība ir samazinājusies, liecina "Bloomberg" iegūtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!