Foto: AFP/Scanpix
Japānas aviokompānijas „All Nippon Airways” (ANA) pārstāvji trešdien paziņoja, ka dzinēja problēmu dēļ atcelti reisi ar „787 Dreamliner” lidmašīnu, vēsta aģentūra „Bloomberg”.

ANA pārstāvji atzina, ka viens no „787 Dreamliner” dzinējiem trešdien atteicies darboties. Lidmašīnai bija paredzēts lidojums no Jamaguči uz Tokiju. Problēmas tika konstatētas, lidmašīnai atrodoties uz zemes un gatavojoties pacelties.

Savukārt otrdien, citai Japānas kompānijai, „Japan Airlines” (JAL) piederoša „787 Dreamliner” lidmašīna pusceļā uz Singapūru bija spiesta griezties atpakaļ saistībā ar problēmām lidmašīnas atledošanas mehānismā. Savukārt pirmdien ANA atcēla reisu, jo tika konstatētas dzinēja problēmas.


Aprīļa beigās „Dreamliner" ar uzlabotu akumulatoru sistēmu atsāka lidojumus virs Etiopijas un Japānas. Tie bija pirmie lidojumi, kopš šā gada janvārī visā pasaulē tika apturēta šo lidaparātu izmantošana.

Šā gada janvārī „Dreamliner” lidaparāti bija iesaistīti vairākos incidentos.

Japānas Transporta ministrija paziņoja, ka ir sākta šo lidmašīnu pārbaude, jo nepilnas nedēļas laikā šī modeļa lidaparātiem divreiz tika konstatēta degvielas noplūde.

8.janvārī degvielas noplūde no „Dreamliner” tika konstatēta ASV Bostonas pilsētas Logana lidostā, bet 13.janvārī - Tokijas Naritas lidostā.

7.janvārī „Dreamliner” izcēlās ugunsgrēks, tad, kad tā, ielidojot no Japānas, nolaidās Bostonā. 11.janvārī ASV paziņoja, ka tiks veikta padziļināta lidaparāta drošuma pārbaude. FAA paziņoja, ka gan šis ugunsgrēks, gan degvielas noplūde ir saistīti ar litija jonu akumulatora problēmu.

FAA tūlītēji apturēja visu ASV reģistrēto lidmašīnu "Boeing 787 Dreamliner" izmantošanu avioreisiem, ņemot vērā iespējamo akumulatora aizdegšanās risku šī modeļa lidmašīnās.

Sekojot ASV piemērām, arī aviokompānijas un asociācijas citās valstīs apturēja šo lidmašīnu darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!