Foto: AFP/Scanpix/LETA

Miljardiere Makenzija Skota divus gadus pēc šķiršanās no "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa apprecējusies ar savu bērnu skolas dabaszinību skolotāju, ziņo "BBC".

Skota ir viena no turīgākajām sievietēm pasaulē, kura labdarībai ziedojusi vairāk nekā 4 miljardus ASV dolāru no savas bagātības.

Ziņas par viņas laulību ar Denu Dževetu izplatījušās, pateicoties filantropijas vietnei "Giving Pledge".

"Dens ir tik lielisks vīrietis, es esmu priecīgs un sajūsmināts par abiem," Bezosa komentāru citē "BBC".

Skota, kuras bagātība pēc "Forbes" jaunākajām aplēsēm ir aptuveni 53 miljardi ASV dolāru, ir paziņojusi par savu nodomu lielāko daļu ziedot labdarībai. Lielu daļu ziedojumu viņa ir veltījusi sieviešu vadītām labdarības organizācijām un pārtikas bankām.

Skota bija precējusies ar Bezosu 25 gadus un 1994. gadā palīdzēja viņam izveidot "Amazon". Viņa ir arī divu romānu autore.

Viņas "Amazon" autora lapā tagad teikts, ka viņa "dzīvo Sietlā kopā ar četriem bērniem un vīru Denu". Viņš strādā prestižā skolā, kurā mācās viņas bērni.

2019. gadā, pāra šķiršanās laikā Bezoss bija bagātākais cilvēks pasaulē. Skota šobrīd ir 22. bagātākā persona, savukārt Bezoss ir pirmajās vietās ar bagātību 177 miljardi ASV dolāru.

Vietne "Giving Pledge" tika izveidota miljardieriem, kuri ir apsolījuši ziedot lielāko daļu savas bagātības filantropiskiem centieniem. Sestdien datētā ierakstā Dževets parakstījies labdarības saistībām.

Akciju 2010. gadā uzsāka Bils un Melinda Geitsi un Vorens Bafets. Bezoss tai nav pievienojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!