Foto: AP/Scanpix/LETA
Viena no pasaulē lielākajām interneta iepirkšanās platformām "eBay" 31. janvārī paziņojusi, ka turpmāk klientu veiktie pasūtījumi primāri tiks piegādāti ne vairs ar "PayPal", bet Nīderlandes kompānijas "Adyen" starpniecību, vēsta aģentūra "CNN Money".

"PayPal" līdz šim brīdim "eBay" pircējiem un pārdevējiem bija galvenā norēķināšanās metode. "Priekšrocības no šīm pārmaiņām būs zemākas pasūtījumu izmaksas pārdevējiem un lielāks maksājumu iespēju klāsts pircējiem," skaidro "eBay" pārstāvji.

Uzņēmums lēš, ka vismaz līdz 2023. gada jūlijam pircējiem vēl būs iespēja izvēlēties starp "Adyen" un "PayPal" kā maksājumu metodēm.

Tiešsaites maksājumu pakalpojumu sniedzējs "Adyen" šobrīd darbojas ar tādām lielām kompānijām kā "Uber" un "Netflix". Tas piedāvā vairāk nekā 200 dažādus maksājumu veidus.

2002. gadā kompānija "eBay" par 1,5 miljardiem ASV dolāru nopirka tiešsaites maksājumu pakalpojumu sniedzēju "PayPal", kura dibinātāji ir biznesa magnāti Īlons Masks un Pīters Tīls, atgādina "CNN Money". 2015. gadā "PayPal" no "Ebay" uzņēmuma atdalījās. Šobrīd "PayPal" tirgus cena sniedzas virs 100 miljardiem ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!