Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai pasargātu savus esošos darbiniekus, kuri eiro zonas parādu krīzes dēļ cieš no pārslodzes un izdegšanas sindroma, Eiropas Centrālā banka (ECB) ir nolēmusi palielināt štatus, otrdien informēja ECB pārstāvis.

Pēc viņa paustā, ECB, kas pašlaik nodarbina 2600 strādājošo, tostarp 1200 cilvēku ar pastāvīgiem darba līgumiem, ir pakļāvusies arodbiedrību spiedienam un drīzumā pieņems darbā 40 jaunu strādājošo.

ECB strādājošo arodbiedrība IPSO savukārt paziņoja, ka štatus vajadzētu paplašināt vēl vairāk, jo eiro zonas parādu krīzes dēļ ir krasi palielinājusies bankas darbinieku slodze. Pēc arodbiedrības uzskata, nozīmīgākajos ECB departamentos tuvākajos divos vai trijos gados būtu jāpieņem vismaz 50–60 jaunu darbinieku.

"Pēc piecus gadus ilgās krīzes visos [ECB] departamentos personāls ir pārstrādājies," iepriekš sacīja IPSO vadītājs Mariuss Magers.

Arī ECB šefs Mario Dragi pagājušajā mēnesī atzina, ka eiro zonas krīzes dēļ cilvēkiem strādāt ECB esot kļuvis "grūtāk un psiholoģiski nogurdinoši", tāpēc bankas valde apspriež pasākumus slodzes samazināšanai.

Jūlijā publiskotā ECB personāla iekšējā aptauja rādīja, ka lielākā daļa ECB darbinieku cieš no paaugstināta stresa un izdegšanas sindroma.

80,1% ECB darbinieku sūdzējās, ka pašlaik viņiem darbā esot "milzīga slodze", tostarp 74,4% no aptaujātajiem apgalvoja, ka pārslodze darbā esot visu laiku. Vairāk nekā 76% respondentu minēja, ka nerimstošās krīzes dēļ esot spiesti strādāt ilgāk, taču par to papildu samaksu nesaņemot. Teju 16% aptaujas dalībnieku atzina, ka paaugstinātā darba slodze "būtiski ietekmē" viņu privāto dzīvi un/vai veselības stāvokli.

Aptaujā, kuru veica ECB strādājošo arodbiedrība IPSO, piedalījās 714 ECB darbinieku, kas pieņemti pastāvīgā vai pagaidu darbā.

ECB līdz šim ir plaši iesaistījusies eiro zonas krīzes risināšanā, injicējot triljoniem eiro banku sistēmā, piedaloties starptautisko aizdevumu piešķiršanas operācijās grūtībās nonākušajām Eiropas Monetārās sistēmas dalībvalstīm un uzpērkot to obligācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!