Foto: LETA

Vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" meitasuzņēmums Lietuvā "Ecoservice" UAB iegādājies šķidro atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "Mano aplinka plius" UAB.

Uzņēmuma "Mano aplinka plius" 100% kapitāldaļu "Ecoservice" iegādājies no "City Service" SE. Darījums īstenots par "Eco Baltia vide" un "Ecoservice" līdzekļiem. Tādējādi visas AS "Eco Baltia" grupas līmenī tiek paplašināti biznesa virzieni un piedāvāto pakalpojumu klāsts vides apsaimniekošanā.

SIA "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts norāda, ka ka pagaidām šķidro atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumi pieejami Lietuvas tirgū, bet tuvākajā laikā šo virzienu plānots attīstīt arī Latvijā.

"Mano aplinka plius" piedāvā tādus pakalpojumus kā naftas un degvielas tvertņu tīrīšana, eļļas un citu dabisko atkritumu apsaimniekošana un to savācējiekārtu apkope, notekūdeņu novadīšana, cauruļvadu skalošana un avārijas seku likvidēšana dažādu šķidro atkritumu noplūžu gadījumos.

2021. gadā "Mano aplinka plius" ieņēmumi sasniedza 670 000 eiro, bet neto peļņa bija 97 000 eiro. Uzņēmumā strādā 12 darbinieki. Līdz ar darījuma noslēgšanu tiek plānotas arī jaunas investīcijas notekūdeņu apsaimniekošanas iekārtās u. c. tehniskajā nodrošinājumā.

SIA "Eco Baltia vide" Latvijā strādā vairāk nekā 490 darbinieku. 2021. gadā uzņēmuma neto apgrozījums bija 34,19 miljoni eiro. SIA "Eco Baltia vide" ir daļa no AS "Eco Baltia". "Eco Baltia" akcionāri ir "INVL Baltic Sea Growth Fund" caur UAB "BSGF Salvus" (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!