Foto: DELFI
Eiropas Parlamenta (EP) deputāti ceturtdien pieprasījuši no 2015.gada  15.decembra vairs nepiemērot viesabonēšanas tarifus par mobilā tālruņa lietošanu citā ES dalībvalstī. 

Parlaments pieprasa ar 2015. gada 15. decembri atcelt viesabonēšanas maksu balss zvanu, īsziņu un datu pakalpojumiem un uzlabot radiofrekvenču spektra pārvaldību, lai visā Eiropā attīstītu 4G un 5G tīklus.

Tāpat deputāti pieprasījuši skaidrus noteikumus, kas neļautu interneta nodrošinātājiem atbalstīt noteiktus pakalpojumus, bloķējot vai palēninot piekļuvi citiem. ES elektronisko pakalpojumu regulators BEREC ziņojis, ka daži interneta nodrošinātāji Eiropā bloķējuši vai apgrūtinājuši tādu pakalpojumu kā, piemēram, „Skype” lietošanu.


Deputāti ierosinājumus pieņēma ar 534 balsīm par, 25 pret un 58 atturoties.

"Šodienas balsojums ir ievērojams solis ceļā uz vienota elektronisko komunikāciju tirgus izveidi,” pēc balsojuma norādīja par parlamenta ieteikumu izstrādi atbildīgā deputāte Pilara Del Kastillo.

EP 3.apriļa balsojumā pieņēma savus ierosinājumus pirmajā lasījumā, tomēr par tiem vēl jāvienojas ar ES dalībvalstīm. Tas tiks atstāts nākamā EP sasaukuma ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!