Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Viens no Eiropas lielākajiem elektroskūteru uzņēmumiem "Tier" piesaistījis 211,2 miljonus "Series C" finansējumu, raksta "EU Startups".

Finansējuma piesaistes vadošais partneris bijis "SoftBank's Vision Fund 2i ". Iepriekšējos finansējuma etapos uzņēmums piesaistījis līdzekļus no tādām kompānijām kā "Mubadala Investment Company's", "Mubadala Capital", "Northzone", "Goodwater Capital", "White Star Capital", "Novator" and "RTP Global".

Uzņēmums dibināts 2018. gadā, un pāris gadu laikā "Tier" izdevies kļūt par vienu no Eiropas tirgus līderiem. Patlaban uzņēmumam ir 60 tūkstoši elektroskūteru, kas izvietoti 10 valstu 80 pilsētās. Berlīnes jaunuzņēmums jau strādā ar peļņu.

No jauna piesaistītais finansējums tiks izmantots, lai būtiski paplašinātu darbību Eiropā – paplašinātos stratēģiskajos tirgos un īstenotu savu enerģētikas infrastruktūru, izvietojot tūkstošiem jaunu uzlādes staciju.

"Pēc tam, kad ar saviem elektroskūteriem esam sasnieguši peļņu, esam izveidojuši pamatu, lai virzītos uz vienmērīgu un ilgtspējīgu mobilitāti. Mūsu vīzija ir pilnīgi jauns veids, kā nākotnē pārvietosimies pilsētās – visi elektriskie, koplietojamie un citi transportlīdzekļi, kurus iespējams darbināt ar vienu enerģijas tīklu. Kopā ar valstu un pilsētu vadībām mēs izstrādāsim labākos risinājumus, lai nodrošinātu efektīvu un ilgtspējīgu pārvietošanos no viena punkta uz otru," sacījis "Tier" vadītājs un līdzdibinātājs Laurenss Leušners.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!