Foto: AFP/Scanpix

Eirozonas finanšu ministri trešdien nolēma apturēt pasākumu Grieķijas valsts parāda atmaksas nosacījumu atvieglošanai īstenošanu, jo šīs valsts premjerministrs Aleksis Ciprs ir paziņojis par papildu izdevumiem.

"Institūcijas ir konstatējušas, ka Grieķijas valdības rīcība (..) neatbilst tām vienošanām, kuras esam panākuši," sacīja eirozonas finanšu ministru grupas vadītāja, Nīderlandes finanšu ministra Jerūna Deiselblūma preses sekretārs.

"Pašlaik nav vienprātības par īstermiņa parāda pasākumu īstenošanu," viņš piebilda. Pēc Grieķijas valdības lēmuma par papildu izdevumiem izvērtēšanas, ko paredzēts pabeigt janvārī, eirozonas finanšu ministri pieņems galīgo lēmumu.

5. decembrī eirozonas finanšu ministri atbalstīja pasākumus Grieķijas parāda nosacījumu atvieglošanai, tostarp vairāku aizdevuma daļu atmaksas termiņa pagarināšanu un vairāku parāda daļu procentu likmes iesaldēšanu, lai likmi nākamgad nevarētu paaugstināt.

Taču trīs dienas vēlāk Ciprs paziņoija par papildu maksājumiem pensionāriem pirms Ziemassvētkiem 617 miljonu eiro apmērā, kā arī par palīdzības pasākumiem tām salām, kurās ieradušies daudz nelegālo migrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!