Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Komisija (EK) trešdien, 13. janvārī, apstiprinājusi Londonas akciju biržas operatora "London Stock Exchange Group" (LSEG) ieceri pārņemt ASV finanšu datu sniedzēju "Refinitiv".

Šis darījums apstiprināts "ar solījumiem, kas nodrošinās, ka tirgi paliks atvērti un konkurētspējīgi," norāda Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

LSEG par šo darījumu paziņoja 2019. gada augustā.

Darījums pilnībā tiks īstenots ar akciju apmaiņu, novērtējot "Refinitiv" aptuveni 27 miljardu ASV dolāru (22,2 miljardu eiro) apmērā.

Šis darījums palīdzēs LSEG gūt ienākumus ne tikai no vērtspapīru tirdzniecības, bet arī no informācijas sniegšanas investoriem par tirdzniecības darījumiem, tādējādi tam nonākot tiešā konkurencē ar datu un finanšu ziņu uzņēmumu "Bloomberg".

"Refinitiv", kas pakalpojumus sniedz vairāk nekā 40 000 institūciju vairāk nekā 190 valstīs, kādreiz bija starptautiskā ziņu un finanšu datu sniedzēja "Thomson Reuters" struktūrvienība, taču vēlāk par vairākuma akcionāru līdzās "Thomson Reuters" kļuva ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!