Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) otrdien, 27. jūlijā, apstiprināja Vācijas lēmumu piešķirt finansiālo palīdzību 525 miljonu eiro apmērā čārterreisu aviokompānijai "Condor", lai tā varētu pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes sekas.

Daļu no šīs summas "Condor" saņems kā valsts aizdevumu, bet par atlikušo daļu tiks norakstīti iepriekšējie valsts aizdevumi un procentmaksājumi.

"Aviācijas sektors ir īpaši smagi cietis no dažādajiem ceļošanas ierobežojumiem, kas nepieciešami, lai iegrožotu koronavīrusa izplatīšanos," norādījusi Eiropas Savienības (ES) konkurence komisāre Margrēte Vestagere.

"Pasākumi, kurus mēs šodien apstiprinājām, dod iespēju Vācijai kompensēt "Condor" tiešos zaudējumus no šādiem ierobežojumiem," uzsvērusi Vestagere.

Iepriekš EK bija apstiprinājusi Vācijas finansiālo palīdzību "Condor" 550 miljonu eiro apmērā, tomēr pēc Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" iesniegtās sūdzības ES Vispārējā tiesa šo palīdzību atzina par nepamatotu.

"Condor" dibināta 1955. gadā. Lidsabiedrības flotē ir vairāk nekā 50 lidmašīnu, un tā veic tūrisma firmu pasūtītus čārterreisus uz galamērķiem visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!