Foto: Europa.eu
Eiropas Komisija (EK) ceturtdien vērsās pie eiro zonas valstu līderiem ar aicinājumu kopīgiem spēkiem meklēt risinājumu parādu krīzei.

"Mēs vēlamies, lai 17 eiro zonas valstis virzītos uz priekšu kopā un saglabātu savu kopējo valūtu eiro. Makroekonomiskās un finanšu stabilitātes problēma vienā no 17 eiro zonas valstīm ietekmē pārējās 16 [Eiropas Monetārās sistēmas] dalībnieces," preses brīfingā Briselē paziņoja EK pārstāvis Olivers Beilijs.

Pēc viņa teiktā, EK vēlas, lai eiro zonas valstis pieņemtu kolektīvus risinājumus un īstenotu pasākumus, par kuriem ir rastas savstarpējas vienošanās.

Ar šādu paziņojumu EK nāca klajā, reaģējot uz vairāku eiro zonas valstu amatpersonu, tostarp Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī un Itālijas premjera Mario Monti, kritiskajiem izteikumiem par Spānijas valsts finanšu stāvokli.

Valdot bažām par valsts finansēm, Spānijas aizņemšanās ir sasniegusi satraucoši augstu līmeni. Šādā situācijā Spānijas premjers Mariano Rahojs aicinājis citu Eiropas Savienības valstu amatpersonas būt piesardzīgām, nākot klajā ar komentāriem par Madrides ekonomikas problēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!