Foto: LETA

Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņoja, ka ir bloķējusi zemo cenu aviosabiedrības "Ryanair" trešo mēģinājumu pārņemt konkurējošo Īrijas aviokompāniju "Aer  Lingus", jo pastāv bažas, ka šāda pārņemšana būtu neizdevīga pasažieriem.

"Apvienošanās kaitētu patērētājiem, radot monopolu vai dominējošu stāvokli 46 maršrutos .. tas samazinātu izvēles iespējas un, visticamāk, novestu līdz cenu paaugstināšanai patērētājiem," teikts EK paziņojumā.

"Ryanair" piedāvājis vairākus pasākumus šāda monopola vai dominējošā stāvokļa novēršanai, bet tiek bijuši nepietiekami, vēstīja EK.

"Ryanair" priekšlikumi "vienkārši bija neadekvāti, lai atrisinātu ļoti nopietnās konkurences problēmas, kuras šī pārņemšana būtu radījusi", paziņojumā atzina Eiropas Savienības (ES) konkurences komisārs Hoakins Almunija.

"Ryanair" 2007.gadā pirmoreiz mēģināja pārņemt "Aer Lingus", bet EK toreiz bloķēja šo darījumu konkurences apsvērumu dēļ. Otrais mēģinājums notika 2009.gadā, bet "Ryanair" nolēma atteikties no pārņemšanas, kad kļuva skaidrs, ka EK ir pret to.

"Ryanair" īpašumā jau ir 29,82% "Aer Lingus" akciju. Īrijas valdībai pieder 25% "Aer Lingus" akciju, taču tā apsver šīs paketes pārdošanu plašākas privatizācijas programmas ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!