Ekonomikas krīzes ietekmē Krievijas līdera Vladimira Putina vadītais režīms 2017. gadā var piedzīvot pilnīgu sabrukumu, tā, paužot savu viedokli "Project Syndicate" mājaslapā, prognozējis amerikāņu miljardieris un investors Džordžs Soross.

Ekonomikas nedienas vispirms ietekmēs Putina popularitātes reitingus, un 2017. gadā tie varētu kristies tik strauji, ka galu varētu piedzīvot viss pašreizējais valsts režīms, uzskata Soross.

"Putina popularitāte, kas aizvien turas augstā līmenī, tiek nodrošināta ar solījumiem par finanšu stabilitāti un lēnu ilgtermiņa labklājības līmeņa celšanos. Rietumvalstu noteiktās sankcijas un zemās naftas cenas neļaus Krievijai izpildīt ne vienu, ne otru no minētajiem solījumiem," raksta Soross.

"Valsts sociālās sistēmas finansējums plok ļoti strauji, un valsts budžeta deficīts turas septiņu procentu robežās. Ja vien valdība nespēs deficītu samazināt līdz trīs procentiem, valstī varētu sākties nekontrolējama inflācija," uzskata miljardieris.

"Šie un vēl citi faktori atstās negatīvu iespaidu uz dzīves līmeni valstī, līdz ar to 2017. gada prezidenta vēlēšanās sabiedrības noskaņojums būs krasi mainījies," sacījis Soross.

Ziņots, ka Krievijas valdība, cenšoties reaģēt uz naftas cenas kritumu, gatavojas jauniem izdevumu samazināšanas pasākumiem līdz pat 10% apmērā no plānotajiem šā gada valsts budžeta izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!