Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) Latvijai izstrādājusi jaunu stratēģiju 2021.-2026. gada periodam, nosakot divas prioritātes, teikts bankas publiskotajā paziņojumā.

ERAB ir atbilstoši pozicionēta, lai paātrinātu Latvijas pāreju uz zaļo ekonomiku un palīdzētu sasniegt valsts 2030. gada enerģētikas un klimata mērķus, samazinot siltumnīcefekta radošo gāzu emisijas un palielināto atjaunojamās enerģijas izmantošanu, norāda banka.

Balstoties uz ERAB stratēģiju pārejai uz zaļo ekonomiku un bankas ievērojamo pieredzi, banka apvienos investīcijas atjaunojamos enerģijas resursos ar politikas iesaisti. Tāpat banka piedāvā savas zināšanas, lai uzlabotu enerģētikas un resursu efektivitāti.

Tāpat ERAB piedāvā atbalstu privātā sektora uzņēmumu konkurētspējas veicināšanai un tiešās investīcijas inovatīvos un augstas izaugsmes uzņēmumos, izmantojot strukturēto parādu un kapitāla produktus.

Turklāt banka veicina pūliņus, lai padziļinātu un paplašinātu vietējo un reģionālo kapitāla tirgu ar politika iesaisti un tehnisko sadarbību, kā arī veicot investīcijas, lai uzņēmumiem sniegtu plašāku finansēšanas avotu klāstu.

ERAB skaidro, ka bankas Latvijai izstrādātā stratēģija tiks pārskatīta 2023. gadā un pielāgota, lai atspoguļotu jaunāko situācijas attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!