Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Ericsson" vienojies ar ASV varasiestādēm, ka samaksās vairāk nekā miljardu dolāru, lai atceltu pret to Savienotajās Valstīs izvirzītās apsūdzības korupcijā, kas notikusi Āzijā un Āfrikā.

ASV Tieslietu ministrijas publiskotajā paziņojumā norādīts, ka "Ericsson" korumpētajās darbībās bijuši iesaistīti augsta līmeņa vadītāji, tās ilgušas 17 gadus un aptvērušas vismaz piecas valstis ar mērķi palielināt ienākumus.

ASV tiesību akti paredz jurisdikciju saistībā ar apsūdzībām korupcijā, ja uzņēmuma akcijas tiek kotētas Savienoto Valstu biržās, vai šie pārkāpumi skar valsts teritoriju vai tās finanšu sistēmu.

Prokuratūra skaidro, ka no 2000. gada līdz 2016. gadam "Ericsson" iesaistījies darbībās, kas ietvēra kukuļdošanu, finanšu rezultātu falsificēšanu un korupcijas ignorēšanu no uzņēmuma vadītāju puses.

Šīs darbības veiktas Džibuti, Indonēzijā, Kuveitā, Ķīnā un Vjetnamā.

"Ericsson" komentārus šajā jautājumā nesniedz, taču pavēstīja, ka septembrī minētā summa 1,2 miljardu dolāru apmērā atbilst prognozēm attiecībām uz finanšu līdzekļiem, kas nepieciešami, lai samaksātu naudassodu un segtu citus saistītos izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!