Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un finanšu, nodokļu un muitas lietu komisārs Pjērs Moskovisī sestdien paziņoja, ka nejūt bažas par 20. septembrī Grieķijā paredzēto pirmstermiņa parlamenta vēlēšanu iznākumu, paužot pārliecību, ka jaunā valdība atbalstīs vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem.

"Man ir radies iespaids, tai skaitā, redzot aptaujas, ka Grieķijā partiju vidū ir nepārprotams vairākums, kas atbalsta" vienošanos ar aizdevējiem, komisārs sacīja, ierodoties Luksemburgā uz tikšanos ar ES finanšu ministriem.

"Man nav tāda veida bažu," viņš piebilda.

Piektdien publiskotās jaunākas priekšvēlēšanu aptaujas liecina, ka bijušā premjerministra Alekša Cipra pārstāvētā kreisā partija "Radikāli kreiso koalīcija" (SYRIZA) ir nedaudz priekšā labēji centriskajai partijai "Jaunā demokrātija". Abas šīs partijas atbalsta vienošanos ar aizdevējiem.

Jau vēstīts, ka Grieķijā 20.septembrī tiks rīkotas pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas

Septiņus mēnešus premjera amatā pavadījušais Ciprs ārkārtas vēlēšanas izsludināja un no amata atkāpās 20.augustā pēc tam, kad daļa parlamenta deputātu no SYRIZA nostājās pret premjerministru balsojumos par 86 miljardu eiro lielās starptautiskās palīdzības programmas apstiprināšanu un nepieciešamo reformu programmām, kas paredz būtisku izdevumu samazinājumu un nodokļu kāpumu.

Šobrīd Grieķijā pie varas ir pagaidu valdība Augstākās tiesas priekšsēdētājas Vasilikas Tanu vadībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!