Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) finanšu ministri ārkārtas sanāksmē otrdien nolēmuši nepagarināt Grieķijas kreditēšanu no ES puses, līdz ar to tās atbalsta programma noslēgsies otrdienas pusnaktī, liecina politiķu paziņojumi.

Somijas finanšu ministrs Aleksandrs Stubs atklāja, ka Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs vēstulē lūdza izpildīt trīs punktus, taču ministri lēmuši, ka programmas pagarināšana vai atvieglošana nav iespējama.

"Eirogrupas sēde beigusies. Cipra vēstulē ir trīs lūgumi. Programmas pagarināšana vai samazināšana nav iespējama," viņš ierakstīja "Twitter" profilā. Viņš piebilda, ka vienmēr var tikt nokārtota, ievērojot "normālas procedūras".



Arī Slovākijas finanšu ministrs Peters Kažimirs atzina, ka Grieķijas atbalsta programma beigsies pusnaktī.



Tas nozīmē, ka Grieķija nesaņems no Eiropas Stabilitātes fonda kārtējo aizdevumu 1,8 miljardu eiro apmērā.

Jau vēstīts, ka eirozonas valstu finanšu ministri sestdien nolēma nepagarināt Grieķijas starptautiskā aizdevuma programmu pēc tās pašreizējā beigu termiņa 30.jūnija, reaģējot uz Grieķijas valdības lēmumu 5.jūlijā rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem šīs programmas pagarināšanai.

Ciprs pirmdienas vakarā atzina, ka šis referendums var maksāt viņam premjera amatu, ja vēlētāji pieņemtu kreditoru priekšlikumus. "Mēs respektēsim šo lēmumu," sacīja Ciprs.

Lai izglābtu Grieķijas ekonomiku, internetā uzsākta naudas vākšanas kampaņa, kurā trīs dienu laikā savākti vairāk nekā 130 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!