Foto: Shutterstock
Eiropas Savienība (ES) nolēmusi piemērot sankcijas vēl 160 Krievijas oligarhiem un parlamenta augšpalātas Federācijas padomes locekļiem, pastiprināt noteikumus kriptovalūtu pārvedumiem un kuģošanas navigācijas tehnoloģiju eksportam uz Krieviju, tviterī paziņojusi Eiropas Komisija (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

(Papildināts viss teksts.)

Kā ziņo diplomāti, sankcijām tiks pakļauti 146 Federācijas padomes locekļi un 14 ar Kremli saistīti oligarhi un viņu radinieki.

Leiena pavēstīja, ka sankcijas tiks noteiktas arī Baltkrievijas banku sektoram

Bloka prezidētājvalsts Francija iepriekš paziņoja, ka ES nolēmusi dot zaļo gaismu trīs Baltkrievijas banku atslēgšanai no starptautiskās maksājumu sistēmas SWIFT.

EK paziņoja, ka no SWIFT tiks atslēgtas Baltkrievijas bankas "Belagroprombank", "Dabrabit" un Baltkrievijas Republikas Attīstības banka.

ES cenšas aizlāpīt caurumus bezprecedenta sankciju režīmā, ko ES kopā ar citiem Rietumu partneriem piemērojusi Krievijai pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Kriptovalūtu pārvedumu noteikumu pastiprināšanas mērķis ir nepieļaut, kas personas un uzņēmumi, kam piemērotas sankcijas, izmanto šifrētās digitālās sistēmas, lai apietu ES sankcijas.

Plašāka informācija par jaunajām sankcijām gaidāma drīzumā, kad tā oficiāli tiks publicētas ES žurnālā.

ES cenšas pastiprināt sankcijas pret Kremli, un amatpersonas apgalvo, ka savienība ir gatava palielināt sankcijas, ja Krievija nepārtrauks karu. Taču līdz šim ES ir noraidījusi ideju par Krievijas naftas un gāzes importa ierobežošanu vai aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!