Foto: DELFI

Eiropas Savienība (ES) varētu vērsties Pasaules Tirdzniecības organizācijā (PTO) par Krievijas noteikto pārtikas produktu importa aizliegumu, ceturtdien paziņoja ES delegācijas Krievijā vadītājs Vīgauds Ušacks.

"Bez šaubām, šāda iespēja tiek apsvērta," paziņoja Ušacks, neprecizējot, kad Brisele varētu vērsties pie PTO atrisināt šo jautājumu. "Mēs savus ražotājus aizstāvēsim ar likumīgiem līdzekļiem, jo ES vienmēr vada likuma vara un starptautiskās saistības."

"Es nožēloju, ka pašreizējās ES un Krievijas attiecības ir iespējams sliktākās, kādas tās vien ir bijušas," norādīja Ušacks. "Fundamentālais jautājums ir uzticības trūkums, un uzticību sagrāva nelikumīgās darbības Krimas aneksijai un Ukrainas austrumu destabilizācijai."

Viņš norādīja, ka pārtikas preču importa aizliegums "vispirms sodīs Krievijas patērētājus", jo 40% Krievijas pārtikas importa ir no ES.

Viņš atzina, ka cietīs arī ES, jo tā uz Krieviju pagājušajā gadā nosūtīja pārtikas un lauksaimniecības produktus 11,8 miljardu eiro vērtībā, kas ir 10% no kopējā ES pārtikas eksporta apjoma.

Jau vēstīts, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!