Foto: DELFI

Eiropas Savienība savā "Oficiālajā žurnālā" sestdien publicējusi to Ukrainas austrumos esošo bruņoto bandu vadoņu vārdus, pret kuriem vērstas jaunās bloka sankcijas.

Sankcijas vērstas pret 13 personām, kā arī pret piecām organizācijām.

Starp sankcijām pakļautajām personām ir Sergejs Kozjakovs, kas uzdodas par vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju, kas organizēja teroristu kontrolētajās teritorijās 2.novembrī notikušās pseidovēlēšanas, un 12 tā dēvēto Doņeckas un Luganskas tautas republiku (DTR un LTR) "valdību" pārstāvji.

Vienlaikus ES aizliegusi veikt jebkādas finanšu transakcijas ar piecām Maskavas inspirētajām "partijām" un "sabiedriskajām organizācijām", kas darbojas teroristu kontrolētajās teritorijās Ukrainas austrumos.

Šo personu un organizāciju aktīvi, kas atrodas ES jurisdikcijā, tiek iesaldēti, un tām liegta ieceļošana ES.

Tādējādi ES „melnajā sarakstā” kopumā jau iekļauti 132 Krievijas un Ukrainas pilsoņi, kas vērsušies pret Ukrainas teritoriālo nedalāmību, un 28 uzņēmumi.

Līdz ar Kozjakovu "melnajā sarakstā" iekļauts DTR "parlamenta" tā dēvētais pirmais vicespīkers Aleksandrs Kofmans, Ravils Halikovs, kas uzdodas par DTR "pirmo vicepremjeru", tā dēvētais LTR finanšu ministrs Dmitrijs Semjonovs, LTR "aizsardzības ministrs" Oļegs Bugrovs un "izglītības ministre" Ļesja Lapteva, tā dēvētās DTR ministru padomes "lietu pārvaldnieks" Jevgēņijs Mihailovs, Igors Kostenkovs, kas uzdodas par DTR "izglītības ministru", tā dēvētās DTR nacionālās padomes loceklis Jevgēņijs Orlovs, tā dēvētās LTR tautas padomes vadītāja vietnieks Vladislavs Deiņego, tā dēvētās LTR nacionālās padomes "deputāts" Oļegs Akimovs, Larisa Airapetjana, kas uzdodas par LTR "veselības ministri" un DTR "parlamenta deputāts" Jurijs Sivokoņenko.

Starp organizācijām, pret ko vērstas sankcijas. ir prokrieviskais veidojums "Doņeckas republika", kustība "Mir Luganščiņe", organizācija "Brīvais Donbass", kas apvieno vairākas prokrieviskās partijas un citus Maskavas inspirētos veidojumus, partija "Narodnij Sojuz" ("Tautas savienība") un partija "Luganskas ekonomiskā savienība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!