Foto: Shutterstock

Eiropas Komisija pieņēmusi galveno pamatprogrammas "Apvārsnis Eiropa" 2023.–2024. gada darba programmu, ar ko aptuveni 13,5 miljardi eiro atvēlēti, lai Eiropā atbalstītu pētniekus un novatorus un meklētu revolucionārus risinājumus vidiskajām, enerģētikas, digitālajām un ģeopolitiskajām problēmām.

Šis finansējums, kas ir daļa no plašākas ES pētniecības un inovācijas programmas 95,5 miljardu eiro apmērā, proti, pamatprogrammas "Apvārsnis Eiropa", palīdzēs ES sasniegt klimata mērķus, palielināt energoapgādes noturību un attīstīt digitālās pamattehnoloģijas.

Tas arī ļaus veikt mērķorientētas darbības, kuru nolūks ir sniegt atbalstu Ukrainai, palielināt ekonomikas noturību un veicināt ilgtspējīgu atveseļošanu no Covid-19 pandēmijas. Ar pētnieku un novatoru plašāku līdzdalību visā Eiropā, lielāku mobilitāti un finansējumu pasaules līmeņa pētniecības infrastruktūrai tas palīdzēs izveidot spēcīgāku Eiropas pētniecības un inovācijas ekosistēmu.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ziņo, ka pirmie uzaicinājumi iesniegt priekšlikumus ES Finansējuma un iepirkumu portālā tiks izsludināti 2022. gada 7. decembrī. Pamatprogrammas "Apvārsnis Eiropa" informācijas dienas, kas paredzētas potenciālajiem pieteikumu iesniedzējiem, notiek no 2022. gada 6. decembra līdz 2023. gada 16. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!