Foto: DELFI

Igaunijas nacionālās lidsabiedrības "Estonian Air" apkalpoto pasažieru skaits martā pirmo reizi pēdējo četru gadu laikā ir pieaudzis straujāk nekā Tallinas lidostā apkalpoto pasažieru skaits, informēja lidsabiedrībā.

"Estonian Air" tirgus daļa Tallinas lidostā pieaugusi par 9%, sasniedzot 38,3%, savukārt martā apkalpoto pasažieru skaits pieauga par 22,3%, savukārt Tallinas lidostā kopumā - par 19,3%.

Kopējais apkalpoto pasažieru skaits Tallinas lidosta šā gada martā bija 163 732 pasažieri, bet "Estonian Air" - 56 661 pasažieris.

Lidsabiedrības izpilddirektors Tero Taskila skaidrojis, ka "Estonian Air" nav organizējis lielas un dārgas reklāmas kampaņas, lai piesaistītu pasažierus, vienlaikus ir palielināts lidojumu biežums un atklāti jauni maršruti un pārskatīta cenu politika.

""Estonian Air" biļešu cena ir ļoti konkurētspējīga, kas pasažieriem liek atgriezties pie mums. Neskatoties uz degvielas cenas pieaugumu, mums izdevies piedāvāt pievilcīgas biļešu cenas," norādīja Taskila.

"Estonian Air" apkalpo maršrutus uz 24 galamērķiem NVS, Skandināvijā un Eiropā. Lidsabiedrība nesen paziņojusi par jaunu galamērķu apgūšanu šajā pavasarī. "Estonian Air" plāno sākt lidojumus uz Helsinkiem Somijā, Rīgu Latvijā, Jiveskilu Somijā, Hanoveri Vācijā, Vīni Austrijā, Venēciju Itālijā, Pietarsāri Somijā, Joensū Somijā, Kajāni Somijā un Tbilisi Gruzijā.

97,34% akciju pieder Igaunijas valdībai, bet 2,66% - "SAS Group".

Kompānija dibināta 1991.gadā.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā aviosabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") 2012.gada martā pārvadājusi 217 670 pasažierus, kas ir par 7% mazāk nekā tajā pašā periodā pērn. Rīgas lidosta martā apkalpoja 346 896 pasažieru, bet pērn martā - 359 669.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!