Foto: stock.xchng

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šā gada jūlijā salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājusies par 0,1%, tai esot starp trīs valstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" pirmdien, 14. septembrī, publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, kāpums vēl bijis vien Īrijā (+15,6%) un Polijā (+0,9%).

Savukārt straujākais kritums reģistrēts Dānijā (-13,6%), Vācijā (-11,6%), Portugālē (-9,6%), Francijā (-8%), kā arī Itālijā un Zviedrijā (abās valstīs -8%). Lietuvā un Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide jūlijā gada griezumā sarukusi attiecīgi par 2,2% un 0,4%.

Mēneša laikā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi 21 ES dalībvalstī, bet samazinājusies Beļģijā (-0,5%), Latvijā (-0,8%) un Dānijā (-4,9%).

Tikmēr lielākais pieaugums bijis Portugālē (+11,9%), Spānijā (+9,4%), Īrijā (+8,3%), Slovēnijā (+8%) un Itālijā (+7,4%). Lietuvā un Igaunijā rūpniecības produkcijas izlaide jūlijā mēneša salīdzinājumā palielinājusies attiecīgi par 2% un 2,8%.

ES dalībvalstīs kopumā jūlijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2019. gadā rūpniecības produkcijas izlaide samazinājusies par 7,3%, bet eirozonā - par 7,7%. Mēneša laikā rūpnieciskā ražošana gan ES, gan eirozonā pieaugusi par 4,1%.

Ne mēneša, ne gada dati nav pieejami par Austriju, Luksemburgu un Kipru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!