Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Amerikāņu Federālās izmeklēšanas birojs ir izplatījis paziņojumu, kas brīdina decentralizēto kriptovalūtu platformu uzturētājus, būt uzmanīgiem pret potenciālajiem hakeru uzbrukumiem. Nesen atklātas vājības šajās platformās ļāvušas noziedzniekiem nopelnīt vairāk nekā 350 miljonus dolāru.

Hakeri sākuši izmantot vājības sistēmās, kas gādā par to, lai vienmēr platformās tiktu attēlotas svaigākās kriptovalūtu cenas.

Portāls "Bitcoin.com" raksta, ka noziedznieki sākuši izmantot šis sistēmas, lai manipulēt ar kriptovalūtu pāru cenām, tādējādi ļaujot tās pārdot vai iegādāties ļoti izdevīgi. Tāpat tiek izmantoti citi triki, kas rezultējas ar to, ka hakeri nopelna ievērojamas summas.

Platformas un investori šādi zaudējuši ASV vismaz 358 miljonus dolāru.

Tā kā kriptovalūtas gan ASV, gan citviet pasaulē šobrīd vēl aizvien ir relatīvi neregulētas, tad arī tirdzniecības platformas un brokeru servisi principā var strādāt kā vien tie vēlas. Pretēji citu finanšu rīku platformām, šiem nav jāpierāda konkrēti drošības līmeņi un tos neuzrauga valsts iestādes. Tādēļ FIB brīdina, ka investoriem būtu rūpīgi jāizvēlas platformas, kuras darboties.

Jāmin gan, ka, kā "Delfi Bizness" jau iepriekš rakstīja, kriptovalūtu neregulētās dienas tuvākajos gados varētu beigties, jo gan ASV, gan ES, gan citviet tiek izskatīti jau visai konkrēti veidi kā uzraudzīt šo relatīvi jauno jomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!