Foto: AP/Scanpix/LETA

Holivudas jaunākais grāvējs "Atriebēji: Noslēgums" savā pirmizrādes dienā iekasējusi 644 miljonus ASV dolāru (568 miljoni eiro). Gūtie ienākumi šo filmu padarījuši par pelnošāko kino vēsturē un kases rekordi pirmajās dienās tiek pārspēti daudzos pasaules kinoteātros, filmai iekasējot jau 1,2 miljardus ASV dolāru, vēsta "CNN Business".

Jaunā filma pārspējusi iepriekšējo "Atriebēji" filmu, kuras ienākumi tās pirmizrādes dienā bija lēšami ap 565 miljoniem eiro.

Filma "Atriebēji: Noslēgums", kurā "atriebēji" atgriežas, lai uzveiktu ļauno Tanosu ārpus ASV robežām arī jau ir nopelnījusi aptuveni 430 miljonus eiro. Tas ir jauns pasaules rekords, kas attiecināms uz pirmizrādes nedēļas ienākumiem, jo iepriekš šis rekords piederēja 2017. gadā izrādītajai filmai "Ātrs un bez žēlastības", atgādina CNN.

"Atriebēji: Noslēgums" uzvaras gājiens sācies arī Ķīnā, kur trīs dienās filma jau nopelnījusi 192 miljonus eiro. Toties Ziemeļamerikā vienā piektdienā tā spējusi nopelnīt vairāk nekā 138 miljonus eiro, kas pārsniedz iepriekšējo rekordu, kurš piederēja "Zvaigžņu kariem: Spēks mostas", ziņo CNN.

"Atriebēji: Noslēgums" ir episks nobeigums "Marvel" studijas desmitgades filmu sērijā. Visas līdz šim izdotās sērijas filmas nesušas 17 miljardus eiro lielu peļņu.

Pasaules ažiotāža ir tik liela, ka vairāki kino teātri jaunās filmas atklāšanas laikā strādājuši trīs dienas bez pārtraukuma.

Filma, kuras garums ir trīs stundas, jau ir izpelnījusies arī kinokritiķu atzinību, kuri šo filmu novērtējuši ar 96%, atzīmē medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!