Foto: EPA/LETA

ASV bagātāko cilvēku sarakstā atkal pirmo vietu ieņēmis viens no "Microsoft" dibinātājiem Bils Geitss, kurš ir šī topa augšgalā vairākus gadus, liecina žurnāla "Forbes" publicētais ikgadējais 400 bagātāko ASV cilvēku saraksts.

Geitsa bagātība tiek lēsta 66 miljardu ASV dolāru (aptuveni 33 miljardu latu) apmērā, kas ir par aptuveni septiņiem miljardiem dolāru (ap 3,5 miljardiem latu) vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējā gada datiem.

Saraksta otrajā vietā ir investīciju gigants, 82 gadus vecais Vorens Bafets ar 46 miljardiem ASV dolāru (23 miljardi latu), bet trešajā - programmatūras firmas "Oracle" līdzdibinātājs un vadītājs Lerijs Elisons, kura kapitāls tiek lēsts 41 miljarda dolāru (ap 20,5 miljardu latu) apmērā.

ASV bagātāko cilvēku pieciniekā ir arī "Koch Industries" īpašnieki un vadītāji - brāļi Čārlzs Kohs un Deivids Kohs, kam katram pieder 31 miljards ASV dolāru (ap 15,5 miljardi latu). Viņiem seko četri lielveikalu tīkla "Wal-Mart" dibinātāju radinieki – Kristija Voltone ar ģimeni (27,9 miljardi ASV dolāru), Džims Voltons (26,8 miljardi dolāru), Alise Voltone (26,3 miljardi dolāru) un Robsons Voltons (26,1 miljards dolāru).

ASV miljardieru pirmo desmitnieku noslēdz Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs, kurš sarakstā gada laikā pakāpies par vienu vietu, vairojot savu bagātību par 5,5 miljardiem dolāru – līdz 25 miljardiem dolāru (aptuveni 12,5 miljardi latu).

Savukārt viens no sociālā tīkla "Facebook" dibinātājiem Marks Zakerbergs neveiksmīgā "Facebook" iznāciena dēļ biržā no 14.vietas pērn nokrita līdz 36.pozīcijai – viņš gada laikā pazaudējis 8,1 miljardu dolāru (ap 4 miljardiem latu) un tagad viņa turība tiek lēsta 9,4 miljardu dolāru (ap piecu miljardu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!