Foto: Reuters/Scanpix
Žurnāls "Forbes" ir publicējis šī gada pasaules miljardieru sarakstu, tostarp tajā atsevišķi pieminot to, kuri jaunajā sarakstā nav iekļauti, jo 2015. gada laikā devušies viņsaulē.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šovasar mūžībā aizgājis par "Lasvegasas karali" dēvētais miljardieris Kērks Kerkorjans. Taču sarakstā, izņemot Kerkonjanu, atrodami vēl vairāki mirušie. Piedāvājām apskatu, kas ar šiem cilvēkiem noticis, kā arī, kas ir tās nozares, kur viņi guvuši savu bagātību.

'Lasvegasas karalis' Kerkonjans

Foto: Reuters/Scanpix

98 gadu vecumā 2015. gada 15. jūnijā mūžībā aizgāja armēņu izcelsmes amerikānis Kērks Kerkorjans. Viņš bija viens no slavenākajiem miljardieriem, kurš savu bagātību ieguvis, neabsolvējot nevienu augstākās izglītības iestādi.

Kerkonjans mira mājās dabiskos apstākļos, viņa nāves iemesls netika precizēts. Viņa 3,3 miljardus ASV dolāru lielās bagātības mantoja meitas Treisija Kerkonjana un Linda Rosa.

Kerkorjans 1969.gadā Lasvegasā nodibināja viesnīcu un azartspēļu tīklu "MGM International", bet 1973.gadā nodibināja vēl vienu izklaides industrijas milzi "MGM Grand".

Skandālists Alfrēds Taubmans


Foto: forbes.com

2015. gada 17. aprīlī, piedzīvojot sirdslēkmi, mūžībā aizgāja 91 gadu vecais izsoļu nama "Sotheby's" bijušais vadītājs Alfrēds Taubmans (Fotogrāfijā pirmais no kreisās).

Taubmans pārvērta "Sotheby's" izsoļu namu par vienu no vadošajiem nozares spēlētājiem pasaulē, bet 90. gados viņu apsūdzēja mēģinājumā izkrāpt no klientiem 400 miljonus ASV dolāru. Miljardieris apgalvoja, ka neesot zinājis par krāpniecisko plānu, taču viņu atzina par vainīgu. Taubmans izcieta desmit mēnešu cietumsodu.

Taubmana bagātības tika lēstas 3,1 miljarda ASV dolāru apmērā.

'Subway' dibinātājs Freds DeLuka


Foto: AP/Scanpix

14. septembrī 67 gadu vecumā miris viens no ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes " Subway" dibinātājiem Freds DeLuka. Pēdējos dzīves gadus viņš ārstējās no leikēmijas.

Viņa bagātības tika lēstas 3,5 miljardu ASV dolāru apmērā.

Nekustamo īpašumu magnāts Reinvaters


Foto: AP/Scanpix

"Forbes" Ričardu Reinvateru nodēvēja par vienu no visu laiku leģendārākajiem nekustamā īpašuma tirgus biznesmeņiem. Viņš, slimodams ar neirodeģeneratīvu slimību, 27. septembrī mira 71 gada vecumā.

Reinvatera bagātības tika lēstas 3 miljardu ASV dolāru apmērā.

Filantrope Sūzana Herta Hāgena


Foto: wittenberg.edu

Filantrope un miljardiere Sūzana Herta Hāgena 79 gadu vecumā mūžībā aizgāja 15. jūnijā.

Hāgena vadīja "Erie Insurance Group" apdrošināšanas kompāniju, viņas bagātības tika lēstas 1,9 miljardu AAV dolāru apmērā. Hāgena mira dabīgā nāve, bet miršanas iemesls netika precizēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!