Foto: AFP/Scanpix/LETA

Grieķija uzsākusi tūrisma sezonu, atceļot lielāko daļu atlikušo pārvietošanās ierobežojumu un paziņojot, ka "lokdaunu atstājam pagātnē", vēsta “BBC”.

Lai gan joprojām tiek ziņots par vidēji 2000 Covid-19 gadījumiem katru dienu, valstī notiek iedzīvotāju vakcinācija un Grieķijas salas šajā ziņā noteiktas kā prioritāras zonas.

Grieķijā joprojām ir vairāki ierobežojumi, tomēr iedzīvotājiem vairs nav jāsūta īsziņas, kad viņi pamet savas mājas vai dodas iepirkties, pārvietošanās ir atļauta starp reģioniem un nakts komandantstunda tagad noteikta no 00:30 līdz 05:00.

Piektā daļa Grieķijas ekonomikas tiek uzskatīta par atkarīgu no tūrisma nozares, un tajā nodarbināti 20% strādājošo. "Mēs atveram savu tūrisma nozari pasaulei," paziņojis tūrisma ministrs Hariss Teoharis.

Ieceļotājiem no 53 apstiprināto valstu saraksta dienu pirms ceļojuma ir jāaizpilda veidlapa, norādot, kur viņi uzturas, un jāiesniedz vakcinēšanās apliecinājums, negatīvs Covid-19 tests vai dokuments par neseno atveseļošanos pēc Covid-19.

Piektdiena ir nozīmīga diena arī grieķu tūristiem, jo tā ir pirmā iespēja doties uz salām kopš novembra. Pirmo reizi pusgada laikā visā Grieķijā durvis vēruši muzeji. Veikalos uz 25 kvadrātmetriem drīkst atrasties viens pircējs.

Līdz šim katrs ceturtais grieķis ir saņēmis pirmo vakcinācijas devu, un Grieķijas valdība īpaši koncentrējas uz salām, kas ir tūrisma galamērķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!