Foto: Publicitātes foto

Zviedrijas mēbeļu ražotājs un lieltirgotājs "ikea" Viļņas pievārtē atklājis telšu viesnīcu, kas vasaras mēnešos piedāvās cilvēkiem iespēju apmesties teltīs, kuras iekārtotas kā ērta viesnīcas istaba, raksta Lietuvas biznesa ziņu avīze "Verslo žinios".

Pirmā "ikea" telšu viesnīca Baltijas valstīs jeb tā dēvētais glempings ierīkots veikparka "Wake Way" teritorijā pie Nemēža dīķiem. Raugoties no Latvijas puses, tas atrodas tūlīt aiz Viļņas, braucot Minskas virzienā.

Nakšņošana divvietīgā teltī, kurā ir divas vienguļamas gultas, citas atpūtai noderīgas mēbeles, gaismekļi, paklāji un nepieciešamākie trauki, vienam cilvēkam izmaksās desmit eiro. Telšu viesnīcas "Ikea Glamping" apmeklētāji varēs izmantot arī veikparka infrastruktūru, dušas, tualetes un bezvadu internetu. Naktsmītni tajā var rezervēt tiešsaistes platformā "Airbnb".

Katra no piecām teltīm iekārtota atšķirīgā stilā – izmantojot "Ikea" mēbeles un aksesuārus, tajās radīta bohēmiska stila, džungļu, jūrmalas, indiāņu un Marokas stila vide, katrai no tām ir atsevišķa terase, bet apmeklētājiem pieejama arī kopīga atpūtas zona ar rotaļlaukumu un grilu.

""Ikea" veiktās aptaujas liecina, ka lietuviešiem ikdienā visvairāk pietrūkst laika, ko atvēlēt sev, kā arī dabas klātbūtnes un distancēšanās no darbiem. Vērojot šīs tendences, mēs piedāvājam veidu, kā šādas vēlmes piepildīt," norādījusi "Ikea" mārketinga vadītāja Kristīna Mažeiķīte. "Veikparkā "Wake way" esam iekārtojuši visiem pieejamu vidi atpūtai dabā. Kaut ko līdzīgu ar minimālu ieguldījumu iespējams izveidot pat uz sava balkona, terasē vai lauku mājās. Gribam cilvēkus iedvesmot meklēt netradicionālus risinājumus atpūtai dabā, lai vaļasbrīžus varētu izbaudīt arī ikdienā."

Pēc Mažeiķītes teiktā, telšu viesnīcas jeb glempingi, kuru nosaukums radīts no angļu vārdiem "glamoruos" (grezns) un "camping" (kempings), vienlaikus piedāvā cilvēkiem iespēju atrasties dabā un baudīt viesnīcas ērtības, un šāds atpūtas veids pasaulē kļūst aizvien populārāks.

""Ikea" stratēģija balstās uz zemām cenām, tādēļ naktsmītni glempingā mēs piedāvājam par summu, kas pieņemama daudziem. Ārvalstīs nakšņošana šādās apmetnēs maksā pat dārgāk nekā viesnīcās," viņa stāstījusi.

Kā norādījis veikparka dibinātājs Martīns Šliks, šī vieta ir atvērta ne tikai veikborda cienītājiem, bet arī visiem parka apmeklētājiem tiklab no Lietuvas, kā no citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!