Foto: Publicitātes foto
Globālais alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas uzņēmums "Amber Beverage Group" (ABG) iegādājies 220 hektārus plašus agaves laukus, tādējādi apliecinot savus nolūkus paplašināt darbību Meksikā un palielināt līdzdalību globālajā tekilas tirgū. Iegūtā agaves augu raža tiks izmantota ABG grupā ietilpstošā uzņēmuma "Fabrica de Tequilas Finos" tekilas ražošanas procesu nodrošināšanai, informē uzņēmums.

"Amber Beverage Group" vadītājs Sīmurs Ferreira norāda, ka pēc aptuveni pieciem gadiem uzņēmums spēs sevi nodrošināt ar nepieciešamo apjomu zilās agaves augu, lai turpinātu ražot savus tekilas zīmolus. Tāpat varēs paplašināt darbību privāto pasūtījumu jomā, piemēram, nodrošinot papildu izejmateriālus amerikāņu dziedātāja un dziesmu autora Nika Džonasa (Nick Jonas) tekilai "Villa One", kas tikai tagad sāk izrādīt savu pilno potenciālu globālajā tirgū.

"Fabrica de Tequilas Finos" vadītājs Oļegs Alainis teic, ka, lai nodrošinātu pieprasījumu pēc uzņēmuma ražotajām tekilām, ir jāsarūpē viss šim procesam nepieciešamais – strādnieki uz lauka jeb himadori, destilēšanas tehnoloģijas, destilēšanas meistari un pats svarīgākais – visaugstākās kvalitātes zilās agaves augi.

"Fabrica de Tequilas Finos" (FTF) atrodas Tekilas kalna pakājē, leģendārajā Tekilas pilsētā Meksikā, un ražotājs turpina saglabāt autentiskās tekilas destilēšanas tradīcijas. Lielākā daļa darbinieku uzņēmumā strādā kopš tā darbības sākuma 2000. gadā, savukārt 2016. gadā FTF pievienojās "Amber Beverage Group". Visas "Fabrica de Tequilas Finos" ražotās tekilas 100% tiek gatavotas tikai no zilās agaves augiem. Uzņēmums ražo galvaskausa formas "Kah" tekilu, kā arī "Rooster Rojo" tekilu un daudzus citus zīmolus.

"Amber Beverage Group" (ABG) ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas uzņēmums. Tas darbojas globālā mērogā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Lielbritānijā, Austrālijā, Austrijā un Baltijā – tā vēsturiskajā mājvietā. Tam pieder arī alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams". ABG nodarbina vairāk nekā 2000 darbinieku, kas nodrošina ražošanas, pildīšanas, tirdzniecības, izplatīšanas, eksportēšanas un mazumtirdzniecības funkcijas. Grupas zīmolu portfelī ietilpst vairāk nekā 200 ABG zīmoli, ko tā izplata vairāk nekā 185 tirgos visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!