Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

Pagājušo darba nedēļu Valsts prezidents Egils Levits pavadīja Šveicē, kur tikās ar pasaules ekonomikas viedokļu līderiem Pasaules ekonomikas forumā Davosā un apmeklēja Eiropas Kodolpētījumu organizāciju CERN Ženēvā.

No pirmdienas līdz piektdienai Valsts prezidents apmeklēja Pasaules ekonomikas forumu Davosā, kur tikās ar pasaules ekonomikas viedokļu līderiem, lai pārrunātu Eiropas Savienības un pasaules ilgtspējai nozīmīgus jautājumus, kā arī uzstājās diskusijā "Draudi mūsdienu rietumu demokrātijai".

Pasaules ekonomikas foruma laikā Levits piedalījās diskusijās par demokrātiju digitālajā laikmetā, galvenajiem ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, Eiropas nākotnes perspektīvām, atbildīgu tehnoloģiju un mākslīgā intelekta izmantošanu publiskajā sektorā, "zaļās ekonomikas" un "Eiropas zaļā kursa" sekmēšanu, kā arī citiem jautājumiem.

Levits bija viens no trim galvenajiem runātājiem diskusijā par Centrāleiropas un Austrumeiropas ekonomisko dinamiku. Tāpat prezidents piedalījās vairākās pasaules ekonomikas viedokļu līderu apaļā galda diskusijās, kur runāja par Eiropas Savienības nākotnes un ilgtspējas jautājumiem. Darba vizītes laikā Davosā prezidentam notika arī vairākas divpusējas tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!